• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se întrevede un TRATAMENT? Ce a început să facă Israelul

Mar 30, 2020

În Statele Unite a fost prelevată exclusiv de la donatorii al căror diagnostic cu Covid-19 a fost confirmat în laborator și care s-au recuperat în ultimele două săptămâni. În Israel, testele pe scară largă nu au început decât zilele trecute…

Vorbim despre plasmă – aceasta fiind protagonista experienței americane pe care acum Israelul a preluat-o rapid. Și a început să creeze o bancă de plasmă sanguină pornind de la donatorii care au avut infecție cu coronavirus. Plasma conține anticorpi împotriva covid-19, ce pot ajuta la tratarea pacienților. Eficiența acestui tip de tratamente nu a fost încă dovedită, pentru că testele clinice de înaltă calitate nu au fost încă efectuate la nivel mondial, pentru simplul motiv că există încă prea puține persoane care s-au vindecat de covid-19. Totuși, experimentele de până acum, în special în timpul epidemiilor de SARS și MERS, au dat rezultate încurajatoare, iar băncile americane de sânge nu numai colectează plasma de la persoanele externate, dar trimit la clinicile universitare pentru cercetări și teste.

Crearea unei bănci de plasmă de la donatorii contaminați cu noul coronavirus și vindecați a fost anunțată duminică de serviciul de presă al Magen David Adom, cu doar cinci zile după ce FDA a permis medicilor americani să utilizeze o astfel de plasmă în tratamentele folosite în cazul pacienților atinși de maladii grave, potrivit dcbusiness.ro.

Anticorpii belgienilor

Pe de altă parte, o informație a apărută pe la mijlocul  lunii martie și care nu a atras atenția pe atunci, devine interesantă acum. Și anume, laboratorul de biotehnologie condus de Xavier Saelens (VIB-UGent) anunța găsirea unui anticorp unic în stare să neutralizeze virusul care cauzează covid-19. VIB a confirmat de curând descoperirea specialiștilor firmei, precizând că anticorpul identificat poate neutraliza o variantă de virus, ”ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus”.

Potrivit laboratorului, ”noile rezultate arată că anticorpii pot împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”. ”Mai mult, ei ar putea fi produși la scară largă folosind procedee folosite în mod curent în industria biofarmaceutică”, au precizat specialiștii belgieni. Spre deosebire de vaccin, au continuat ei, ”anticorpii oferă o protecție imediată, chiar dacă de scurtă durată. Avantajul acestei soluții este că, în comparație cu vaciinul, pacienții nu mai trebuie să producă anticorpi proprii”, au spus specialiștii laboratorului flamand.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *