June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Afacerea carantina – Bombă cu ceas dezvăluită de un fost ministru: ‘Vom ajunge, în două săptămâni mai rău decât Suceava?’

0 0
5 min read
0 0
Read Time:5 Minute, 0 Second

Fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, deputat Pro România, crede că “afacerea” cu românii repatriaţi din Italia şi cazaţi pe litoral este o “bombă cu ceas” şi îl întreabă pe prefectul judeţului Constanţa dacă au existat persoane care au fugit din carantină din aceste centre, dacă sunt doar 12 persoane infectate cu Covid-19 printre cei repatriaţi şi cine răspunde pentru “victimele” pe care le vor face fugarii respectivi. “Să nu uităm că Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa are doar 220 de paturi! Dacă se va umple acest spital şi Spitalul Judeţean Constanţa cu cei aduşi pentru a fi cazaţi la hotelurile şmecherilor, constănţenii unde se vor mai duce?”, spune Dobre.

Mircea Dobre spune că prefectul de Constanţa, George Niculescu, ar fi trebuit să comunice mai multe informaţii despre românii repatriaţi din Italia care au fost cazaţi pe litoral, potrivit News.ro.

Citește și: Senzațional! Imaginile cu tânărul care a mers până în Iași dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță călare pe cal, au devenit virale pe rețelele de socializare

“Afacerea Covid-19, cu cazările din Constanţa, este deja o bombă cu ceas. Prefectul judeţului Constanţa, George – Sergiu Niculescu, nu mai comunică nimic presei, după ce tuturor prefecţilor li s-a interzis să mai dea date, săptămâna trecută, dar iată ce ar fi trebuit să comunice astăzi: 1.Sunt persoane care au fugit din carantină, de la Hotelul Flora sau de la unul din cele folosite pentru cazarea celor repatriaţi?

2. Sunt doar 12 persoane infectate cu virusul COVID-19 printre cei repatriaţi, care au fost cazaţi la Sanatoriul Balnear Techirghiol?”, a transmis fostul ministru al Turismului.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

El l-a mai întrebat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu ce se va întâmpla cu locuitorii judeţului în cazul în care spitalele se vor umple cu sute de persoane aduse din Italia şi cazate pe litoral.

“3.Cine răspunde pentru victimele pe care le vor face fugarii de la unul dintre hotelurile folosite, dacă se va constata că au fost lăsaţi/scăpaţi liberi pe străzi şi prin spaţiile publice şi sunt purtători ai virusului? Să nu îmi spuneţi ca veţi face anchetă dupa ce faptele sunt comise deoarece nu mai contează. 4. Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu locuitorii judeţului Constanţa, dacă spitalele se vor umple cu sute de persoane aduse pe aeroportul Kogălniceanu şi cazate în hotelurile de pe litoral?”, a mai spus Mircea Dobre.

El se mai întreabă cine va răspunde pentru sănătatea constănţenilor.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

“Să nu uităm că Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa are doar 220 de paturi! Dacă se va umple acest spital şi Spitalul Judeţean Constanţa cu cei aduşi pentru a fi cazaţi la hotelurile şmecherilor, constănţenii unde se vor mai duce? Cine va răspunde pentru sănătatea/viaţa constănţenilor, domnule prefect? Mă sună cetăţenii din Constanţa să mă întrebe ce e de făcut! Ce să le răspund, domnule prefect, constănţenilor care au fost mai întâi acuzaţi că nu sunt empatici şi nu înţeleg situaţia semenilor repatriaţi, dar acum stau îngroziţi să aştepte datele statistice despre contaminările din judeţ? Pe care oricum nu le mai comunicaţi, pentru că aşa vrea Orban sau/si Vela de la MAI! Cum e posibil să se scape totul de sub control?”, a mai menţionat deputatul Pro România.

Mircea Dobre îl mai întreabă pe prefectul George Niculescu dacă cineva a făcut nişte scenarii legate de aducerea unor români din Italia pe litoral.

“Aţi făcut, domnule prefect, nişte calcule, nişte scenarii posibile, atunci când aţi adus sau veti aduce 1.500 de români pe Litoral? A făcut cineva aceste calcule şi scenarii? Ştiţi măcar că spitalele din Constanţa nu au nici măcar echipamente de protecţie pentru cadrele medicale? 12 dintre cei repatriaţi sunt diagnosticaţi după prima testare, dar ce vom face dacă în a 13-a şi a 14-a zi se va constata că toţi cei repatriaţi sunt contaminaţi? De ce nu aţi dus repatriaţii la hotelurile MAI, care sunt păzite? De ce aţi preferat să riscaţi vieţile tuturor? Cine îşi asumă consecinţele scăpării acestei situaţii de sub control şi cu ce drept?”, a mai spus fostul ministru al Turismului.

El mai vrea să fie ştie de ce Guvernul nu mai vrea să fie comunicate date despre această situaţie.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

“De ce nu mai vrea Guvernul să fie comunicate date? Sau nu mai comunicaţi pentru că nici voi nu ştiţi? Şi dacă ştiţi, dar nu vreţi să mai comunicaţi, de ce consideraţi că noi nu ar trebui să ştim? Cu ce sunteţi voi, Guvernul PNL/Guvernul ”MEU”, mai presus faţă de ceilalţi? Ce vă face pe voi să credeţi că ne puteţi pune vieţile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră şi cu preţul vieţii unora dintre noi?”, a precizat Mircea Dobre.

El a mai spus că personalul medical din Constanţa nu a fost testat pentru coronavirus.

“Şi teroarea nu se opreşte aici! Aflăm că azi vor mai ateriza două aeronave cu aproape 400 de repatriaţi din Italia, care vor fi cazaţi tot la Techirghiol. Vin din zone „roşii”. Înghesuiţi în aceleaşi avioane. E deja puţin probabil să nu fie toţi contaminaţi. Doar cei veniţi astăzi ar putea ocupa Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul Judeţean! Iar medicii din judeţul Constanţa nici măcar nu au fost testaţi. Aţi făcut presiuni pentru a se testa personalul medical din judeţ, în cel mai scurt timp, domnule prefect? Vom ajunge, în două săptămâni mai rău decât Suceava?”, se întreabă deputatul Pro România.

Mircea Dobre îi mai solicită prefectului George Niculescu să prezinte din partea Guvernului un model de contract de preluare a hotelurilor, cu clauze specifice ale activităţii de turism şi cele impuse de Direcţia de Sănătate Publică, care să poată fi semnat de angajator/proprietar.

 

 

Sursa:stiri pe surse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..