June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Big Brother se întoarce. Să profite de criza COVID

1 0
2 min read
1 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Au fost de-ajuns două luni de criză pentru ca state liberale să înceapă cochetăria cu “modelul chinez” de supraveghere electronică a cetăţenilor. Pe fondul de emoţie publică stârnită de pandemie, guvernele lor introduc măsuri de supraveghere digitală care acum câteva luni ar fi generat mare scandal. Sau folosesc starea de urgenţă pentru a suspenda conturi online, în lupta cu “fake news” şi alarmismul.

Nu-i însă un pericol ca Big Brother să se îndrăgostească de noile sale instrumente şi să nu mai vrea să renunţe la ele după ce trece urgenţa? Chiar în cele mai democratice state europene au existat întotdeauna politicieni, funcţionari, oameni din servicii secrete sau pur şi simplu entuziaşti fascinaţi de tehologie care se uită admirativ la “modelul chinez”. Evident, asemenea oameni există şi în România. Vor profita de ocazie ca să-şi promoveze micile hobby-uri legate de surveillance?

 

În general, vor deveni democraţiile europene mai intruzive cu viaţa personală şi mai autoritare în limitarea dezbaterii publice, dacă tot s-au pornit unii să ceară derogări de la CEDO? Vom avea în Europa în anii ce vin transfer de practici dinspre zona roşie către celelalte? La anul pe vremea asta, va fi cineva în zona verde?

EFOR a făcut alături un sumar rapid cu cele mai problematice măsuri practicate zilele astea în diverse ţări. Hai să sperăm că ne alarmăm noi degeaba.

 

 

Sursa.HotNews
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..