• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Gata cu protecția datelor personale? Vodafone, Telekom, Orange oferă autorităților date despre locul unde se află utilizatorii, în contextul pandemiei

Mar 26, 2020

 

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți 5 operatori de telecomunicații au acceptat să furnizeze date privind localizarea utilizatorilor către autoritățile europene, conform grupului de lobby GSM Association (GSMA).

După cum scrie profit.ro, datele ar urma să fie utilizate pentru combaterea crizei generate de coronavirus. Au fost voci care și-au exprimat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru a monitoriza persoanele aflate în carantină, existând temeri privind supravegherea populației de către stat. Marți, premierul Orban a anunțat că Guvernul pregătește cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) o aplicație care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină.

Ar fi o premieră

Implementarea unui sistem european de monitorizare a utilizatorilor de smartphone-uri pentru limitarea pandemiei ar fi o premieră, notează profit.ro.

Potrivit The Guardian, guvernul britanic poartă discuții cu BT, proprietarul operatorului EE, pentru folosirea datelor colectate de telefoanele mobile în scopul verificării eficienței măsurilor de izolare.

Au fost însă voci care și-au exprimat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru a monitoriza persoanele aflate în carantină, existând temeri privind supravegherea populației de către stat, potrivit Reuters. Comisia Europeană spune că utilizatorii vor fi sub protecția anonimatului, iar datele despre locul unde aceștia se află sau se deplasează vor fi agregate și folosite pentru măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus. Totodată, un oficial european a precizat că datele vor fi șterse după soluționarea crizei.

 

 

Sursa;Puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *