• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CUM NE INFECTĂM. Raed Arafat explică „protocolul zilnic” de dezinfectare ca să ne ferim de coronavirus

Mar 22, 2020

Românii ar trebui să înțeleagă că aceste măsuri sunt obligatorii, a atras atenția Raed Arafat, la Antena 3, unde a vorbit despre pandemia de COVID 19. Secretarul de stat în MAI a explicat protocolul zilnic de dezinfectare care ar trebui să ne intre în obișnuință.

”Momentul în care ne aflăm acum e extrem de important. Depinde de cum ne comportăm acum ce va fi mai departe. Avem o categorie de oameni care spune că nu e chiar așa. Nu o să pățim nimic. Vorbim de o boală serioasă, de un virus care se transmite ușor și de oameni vulnerabili”, a spus Raed Arafat la Antena 3.
Secretarul de stat a povestit că primul lucru pe care trebuie să-l facem când intrăm în casă este să ne descălțăm la ușă și să dezinfectăm tălpile cu o substanță biocidă. Spălarea pe mâini este obligatorie. Hainele nu pot reține coronavirus decât dacă cineva strănutăsau tușește spre noi. Suprafețele trebuie dezinfectate cu atenție cu substanțe active care distrug virușii. Spălarea fructelor, legumelor este obligatorie. Ambalajele e puțin probabil să fie infectate, dar dacă sunt atinse de cineva care a luat coronavirusul pe mâini transmiterea nu este exclusă.

”Ce s-a întâmplat ieri ne-a forțat să dăm un mesaj Ro -Alert în toată țara. Lumea să înțeleagă că aceste măsuri sunt obligatorii. (…) Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. La un moment dat vom învăța să trăim cu acest virus. Până atunci, trebuie să învățăm să ne schimbăm modul de viață”, avertizează Raed Arafat.

”La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele. România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt. Numărul cazurilor confirmate înseamnă ca atâtea au fost confirmate. Pentru că ele pot fi și cazuri asimptomatice si cazuri cu simptome de răceală ușoară”, a spus Raed Arafat.

”Dacă aveam răspândire comunitară care era la un nivel foarte grav, atunci apăreau cazurile de terapie intensivă și decedați în zecile de cazuri”, a mai spus Raed Arafat.

Sursa:Gandul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *