• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Omul care susţine că e pe cale să inventeze vaccinul anti-COVID-19. Americanii au oferit un miliard de dolari

Mar 16, 2020

Patronul echipei de fotbal Hoffenheim, Dietmar Hopp, poate deveni eroul omenirii în lupta contra coronavirusului. Omul de afaceri german susţine că este în fazele finale ale dezvoltării vaccinului anti-COVID-19.

Image result for Dietmar Hopp
Vaccinul este aproape să fie produs de către una dintre companiile sale, CureVac, iar Hopp a primit deja o ofertă de cumpărare de un miliard de dolari din partea preşedintelui SUA, Donald Trump, susţine Der Spiegel, citat şi de Marca.
Donald Trump a oferit un miliard de dolari pentru vaccinul anti-COVID-19,
Hopp a refuzat însă oferta lui Trump de a-i cumpăra compania şi de a folosi vaccinul anti-coronavirus doar pentru americani.

“A fost o decizie uriașă din partea companiei. Acest vaccin este o variantă clară de ieșire din această criză mondială. Germania nu este de vânzare”, a declarat Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, pentru postul TV german ARD.
Dietmar Hopp este unul dintre cei mai contestaţi oameni de către ultraşii din Germania, iar partida Hoffenheim – Bayern Munchen (0-6) a fost întreruptă din cauza jignirilor fanilor bavarezilor la adresa sa, repetate şi de fanii altor echipe.
Ce invocă suporterii care îl contestă pe Dietmar Hopp
Fanii mai multor grupări din Bundesliga, între care şi cei ai Borussiei Dortmund, consideră că Dietmar Hopp a primit din partea Federaţiei Germane de Fotbal facilităţi la care nu au acces toate cluburile. Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în anul 2000, când echipa era în liga a șasea. În 2008, a promovat în Bundesliga. În 2017/2018, gruparea germană a jucat în grupele UEFA Champions League.

Conform presei din Germania, Dietmar Hopp a cheltuit în jur de 800 de milioane de euro dn 1995 până acum în proiecte legate de sport, medicină şi educaţie socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *