• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce înseamnă contactul apropiat al unei persoane infectate cu Covid-9. Cum ne putem feri

Mar 15, 2020

Autorităţile au definit astăzi mai clar termenul de contactul apropiat al unei persoane infectate cu Covid-19.

Este vorba despre toţi cei care fie locuiesc împreună, fie au avut contact fizic, de exemplu o strângere de mână sau chiar s-au aflat în aceeaşi încăpere şi la distanţă mică de pacient.

Dacă sunteţi sau veţi fi în această situaţie, trebuie să ştiţi că e necesar să intraţi în izolare imediat şi să faceţi testul pentru coronavirus.

Sunt câteva situaţii clare în care dacă vă regăsiţi, înseamnă că sunteţi în pericol să vă infectaţi cu noul virus.

Contact apropiat înseamnă, în primul rând, persoana care locuieşte împreună cu o persoană infectată, persoană care a avut contact fizic, de exemplu o strângere de mâna fără ca apoi să se spele imediat pe mâini, persoană care a avut contact cu microparticulele provenite de la o tuse, un strănut sau a atins o batistă murdară.

Se consideră a fi contact apropiat oricine a stat pentru mai mult de 15 minute la o distanţă mai mică de 2 metri faţă de o persoană infectată, fie afară, de exemplu în staţia de autobuz, fie într-o încăpere, o clasă, o sală de şedinţa sau o sală de aşteptare la spital, de exemplu.

Pentru că virusul se poate lua şi dacă cineva din jur strănuta sau tuşeşte, dar şi de pe suprafeţe.

Nu în ultimul rând, personalul medical poate deveni contact apropiat.

”Persoană din rândul personalului medico-sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu Covid 19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient cu Covid 19, fără portul corect al echipamentului de protecţie.

Oricine se regăseşte într-una din aceste situaţii trebuie să intre automat în autoizolare, pentru a nu risca să împrăştie mai departe noul virus. Apoi, va fi testat de reprezentanţii DSP.

Dacă rezultatul va fi pozitiv, urmează spitalizare şi tratament. În cazul în care rezultatul este negativ, indicaţia este că izolarea să continue până la 14 zile. Dacă apar simptome, precum febră sau tusea, se repetă testarea”, explică ministrul de Interne Marcel Vela.

”Suntem o națiune puternică”

”Vreau să fac un apel la calm şi la solidaritate. Dragi români, este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dumneavoastră, trebuie să acţionăm cu calm, responsabilitate şi cu grijă faţă de cei din jur.
Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului şi de îmbolnăvire a altor persoane.

Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare, limitaţi contactul cu alte persoane. Dumneavoastră, cetăţenii, puteți sprijini efortul nostru, al tuturor, rămânând acasă.

Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru”, a fost mesajul transmis de Marcel Vela.

One thought on “Ce înseamnă contactul apropiat al unei persoane infectate cu Covid-9. Cum ne putem feri”
 1. Good day,

  My name is Eric and unlike a lot of emails you might get, I wanted to instead provide you with a word of encouragement – Congratulations

  What for?

  Part of my job is to check out websites and the work you’ve done with cancandb.ro definitely stands out.

  It’s clear you took building a website seriously and made a real investment of time and resources into making it top quality.

  There is, however, a catch… more accurately, a question…

  So when someone like me happens to find your site – maybe at the top of the search results (nice job BTW) or just through a random link, how do you know?

  More importantly, how do you make a connection with that person?

  Studies show that 7 out of 10 visitors don’t stick around – they’re there one second and then gone with the wind.

  Here’s a way to create INSTANT engagement that you may not have known about…

  Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know INSTANTLY that they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally checking out cancandb.ro.

  CLICK HERE https://talkwithwebvisitors.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works.

  It could be a game-changer for your business – and it gets even better… once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation – immediately (and there’s literally a 100X difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes.)

  Plus then, even if you don’t close a deal right away, you can connect later on with text messages for new offers, content links, even just follow up notes to build a relationship.

  Everything I’ve just described is simple, easy, and effective.

  CLICK HERE https://talkwithwebvisitors.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

  You could be converting up to 100X more leads today!

  Eric
  PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
  You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
  CLICK HERE https://talkwithwebvisitors.com to try Talk With Web Visitor now.

  If you’d like to unsubscribe click here http://talkwithwebvisitors.com/unsubscribe.aspx?d=cancandb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *