• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medicament pentru prevenirea Covid-19, în procedură de evaluare accelerată a EMA

Jul 3, 2024

Un medicament pentru prevenirea Covid-19 de la compania AstraZeneca va fi evaluat în procedură accelerată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Decizia de evaluare accelerată a medicamentului numit sipavibart a fost luată în urma rezultatelor studiului clinic de fază 3, se precizează în comunicatul companiei farmaceutice.

Potrivit rezultatelor  acestui studiu,  folosirea acestui tratament a redus riscul infecției Covid-19 în cazul pacienților cu imunitate scăzută.

”Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a decis evaluarea sipavibart prin procedură accelerată, deoarece este considerat a fi de interes major pentru sănătatea publică și pentru inovația terapeutică”, a anunțat compania AstraZeneca.

Procedură accelerată presupune termene reduse pentru etapele de evaluare a unui medicament, până la decizia de atribuire a autorizației de punere pe piață.

Inițial,  sipavibart a fost dezvoltat de compania RO Bio, de la care AstraZeneca l-a achiziționat în luna mai 2022.

De precizat, de asemenea, că AstraZeneca a anunțat, în luna mai 2024, că retrage, de pe piață la nivel mondial, vaccinurile produse împotriva Covid-19, din cauza cererii scăzute.

Într-o declarație, compania a subliniat rolul important pe care l-a jucat vaccinul în încheierea pandemiei, salvând milioane de vieți și furnizând miliarde de doze la nivel global.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, ”deși Covid-19 nu mai reprezintă o urgență sanitară la nivel global, totuși virusul continuă să circule, continuă să-și modifice structura și să ucidă”.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *