• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Muntele pe muchie de cuțit. Imagini spectaculoase cu Gaoqi Ling

Jun 30, 2024

Una dintre minunile naturale care pot fi găsite în provincia Hunan din China este Gaoqi Ling, care este un munte de stâncă perfect netedă, are o creastă extrem de îngustă pe care oamenii se bucură să o traverseze, în ciuda faptului că pare a fi periculoasă.

Deși parcul Danxia din China este cunoscut pentru formele sale extraordinare de relief, în special „Muntele Curcubeu” multicolor, parcul găzduiește și o serie de alte formațiuni naturale mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante.

Gaoqi Ling este un exemplu de astfel de minune naturală. Această minune naturală a fost cândva un bazin hidrografic, iar crestele abrupte pe care le-a format au fost inițial modelate de apa care le-a spălat. Ulterior, ploaia și vântul au contribuit la netezirea crestelor abrupte. Crestele ascuțite sunt adesea comparate cu o muchie de cuțit masivă sau cu coloana vertebrală a unui dragon adormit, cu coastele sale care se extind în afară. Această comparație este făcută în epoca modernă.

Gaoqi Ling oferă vederi uluitoare ale parcului Danxia

Gaoqi Ling

Sursa foto: odditycentral.com

Există unele secțiuni ale crestei lui Gaoqi Ling care sunt considerate periculoase de traversat din cauza absenței unui gard sau a unui cablu care să împiedice temerarii să cadă pe versanții netezi ai muntelui. Cu toate acestea, Gaoqi Ling oferă vederi uluitoare ale parcului Danxia. Chiar și așa, o mulțime de oameni aleg să își asume riscul, deoarece se crede că acest lucru le va aduce noroc.
Imaginați-vă că mergeți pe această potecă îngustă, situată la sute de metri deasupra solului, și că nimic nu vă împiedică să cădeți. Apoi, imaginați-vă că începe să plouă. Cu siguranță, acesta este un scenariu de coșmar care s-ar putea întâmpla în viața reală. Este sigur să spunem că aducerea unor încălțăminte bună de alpinism este o investiție care merită, scrie odditycentral.com.
Sursa:evz.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *