• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Codul Rutier. Se dau amenzi în baza acestei dovezi. Măsura a intrat în vigoare

Jun 30, 2024

Șoferii agresivi nu vor mai putea fugi de rigorile legii. Conform noii schimbări din Codul Rutier, polițiștii din România vor putea aplica sancțiuni pe baza filmărilor în care conducătorii auto sunt agresivi și pun viețile participanților la trafic în pericol.

Codul Rutier. Sancțiuni aplicate pe baza filmărilor din trafic

În următoarea perioadă, pe șosele din țară vor fi instalate câteva sute de  camere inteligente. Acestea vor veghea la siguranța traficului, însă le vor aduce polițiștilor probe importante. Astfel, șoferii care devin agresivi în trafic vor putea fi amendați pe baza imaginilor stocate în noile sisteme.

Totodată, Brigada Rutieră va lua în calcul inclusiv videoclipurile depuse de conducătorii auto care au avut de suferit din cauza altor participanți la trafic.

Ofițerii pun însă câteva condiții, în așa fel încât oamenii să nu se vâneze sau să se răzbune cu ajutorul Poliției.

Condiții pentru cei care depun astfel de filmări

Cei care dețin imagini cu șoferi agresivi le pot depune la Poliție. Pentru această procedură a fost stabilit și un pachet de reguli, astfel încât conducătorii auto să nu se poată răzbuna pe alți șoferi sau să prezinte imagini trucate.

Codul Rutier

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Astfel, cei care depun filmările trebuie să semneze pe pe proprie răspundere că acestea nu sunt false. În plus, o persoană va putea depune o singură plângere în termen de 24 de ore, pe numele aceluiași șofer. Totodată, un cetățean va putea depune maxim trei plângeri pe parcursul a două săptămâni. Cei care nu respectă aceste prevederi pot fi sancționați.

Codul Rutier. Când vor fi instalate noile camere inteligente

Negocierile pentru instalarea noului sistem de supraveghere în trafic au apărut de câțiva ani. De fiecare dată, aleșii au blocat inițiativa, iar implementarea proiectului a fost amânată. După noile schimbări din Codul Rutier, primele camere inteligente ar urma să fie instalate anul viitor.

Acestea vor funcționa fără întrerupere și vor putea emite alerte atunci când un șofer încalcă legea. Ulterior, alerta ajunge în centrul de comandă, unde va fi analizată de polițiști. Dacă agenții ajung la concluzia că legea a fost încălcată, conducătorul auto va primi amenda acasă.
sursa:evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *