• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prognoza meteo pentru luna iulie. Temperaturi de foc, de până la 40 de grade

Jun 29, 2024

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru luna iulie. Conform noilor predicții, miezul verii vine cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade, mult mai mari decât normalul pentru această perioadă. Care vor fi cele mai afectate zone.

Canicula face ravagii în luna iulie

Românii nu scapă de călduri, după ce iunie a avut o perioadă bună marcată de temperaturi extreme. Luna iulie începe în forță, cu zile de caniculă, în care termometrele vor indica valori de până la 40 de grade la umbră.

În perioada următoare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Prima săptămână a lunii iulie va fi una extrem de călduroasă, cu o vreme instabilă, mai ales în jumãtatea de sud-est a țării.

De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea în vestul, centrul și nordul țării, iar aerul mai rece va ajunge treptat și în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu perioade de înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în nord, vest, centru și sud-vest.

Ploile vor fi torențiale, cu cantități semnificative de apă în unele locuri, însoțite de vijelii și grindină, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 1-8 iulie

În această perioadă, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru începutul lunii iulie, în special în sudul și sud-estul țării. Doar în regiunile vestice valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, regiunile estice și sud-estice vor avea un regim pluviometric normal pentru această săptămână, în timp ce în vest și nord-vest vor fi precipitații excedentare.

Săptămâna 8-15 iulie

Temperaturile medii vor depăși valorile normale pentru această perioadă în toată țara, în special în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general conforme cu normele pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Săptămâna 15-22 iulie

Temperaturile vor continua să fie mai mari decât cele obișnuite pentru mijlocul lunii iulie în toate regiunile, cu un accent deosebit pe zonele sudice. Precipitațiile vor fi în general în limitele normale pentru acest interval.

Săptămâna 22-29 iulie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni pe tot teritoriul României, în special în regiunile sudice. Precipitațiile vor fi în general normale, cu posibilitatea unui ușor deficit local, mai ales în zonele montane.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *