• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Biden s-a făcut de râs la nivel planetar – După dezbaterea cu Trump, până și partenerii germani cred că e nevoie de alt candidat

Jun 29, 2024

Un oficial guvernamental german a sugerat vineri Partidului Democrat american să reconsidere candidatura lui Joe Biden la preşedinţia SUA, după prestaţia slabă a acestuia în prima dezbatere împotriva rivalului său republican Donald Trump, relatează AFP și Agerpres.

 

“Democraţii vor trebui să decidă la conferinţa partidului lor de la mijlocul lunii august dacă într-adevăr participă la alegerile din noiembrie cu Joe Biden”, a declarat Michael Link, responsabil pentru cooperarea bilaterală cu Statele Unite în cadrul guvernului condus de Olaf Scholz.

Potrivit acestui înalt oficial german, intervievat de cotidianul Tagesspiegel, democraţii au nevoie de un candidat “capabil să câştige” şi trebuie să se întrebe “cine este cel mai bine plasat pentru a-l împiedica pe Trump să revină la putere”

Biden, prestație slabă la prima dezbatere

Biden a avut în dezbatere o prestaţie slabă şi adesea incoerentă, lucru care a alimentat discuţia despre vârsta prea înaintată a actualului preşedinte democrat, care la 81 de ani doreşte un al doilea mandat. Impresia lăsată este că i-a lipsit siguranţa de sine în faţa contracandidatului său, cu doar trei ani mai tânăr decât el, dar care a vorbit mai energic şi hotărât.
“Joe Biden a prezentat multe lucruri într-o manieră vagă şi uneori dificil de înţeles din punct de vedere lingvistic”, a remarcat Michael Link, membru al partidului liberal german FDP.

“Este păcat, întrucât, spre deosebire de Trump, el a spus multe lucruri importante. Dar nu şi-a făcut suficient de bine înţeles mesajul”, a mai observat coordonatorul pentru relaţii transatlantice din cadrul Ministerului de Externe german.

Vorbind cu o voce răguşită – tabăra lui a susţinut că era răcit -, repetând adesea ce spusese deja sau pierzându-se în fraze confuze, Biden a provocat dezamăgire chiar şi printre susţinătorii săi.

Vicepreşedinta sa, Kamala Harris a recunoscut că liderul de la Casa Albă a avut un început “laborios” al dezbaterii, dar ea crede că totuşi el a terminat “puternic”.

Afirmând că Germania se pregăteşte pentru “toate scenariile”, responsabilul guvernului de la Berlin a calificat declaraţiile de politică externă ale candidatului republican Donald Trump “confuze şi iritante” şi de asemenea “îngrijorătoare pentru Germania şi Europa”.

Rusia şi invazia acesteia în Ucraina s-au numărat printre subiectele intens abordate în dezbatere dintre Biden şi Trump.

Astfel, în timp ce Biden a reafirmat că Putin este “un criminal de război” care a ucis mii de oameni, care vrea să restabilească Uniunea Sovietică şi să invadeze noi teritorii după Ucraina, Trump a spus că dacă SUA ar fi avut un “preşedinte adevărat” care să fie respectat de preşedintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă nu ar fi invadat niciodată Ucraina, afirmaţie la care Biden a răspuns: “Daţi-i drumul, lăsaţi-l pe Putin să intre şi să controleze Ucraina, apoi să meargă în Polonia şi în alte locuri. Vedeţi atunci ce se întâmplă!”. “El (Trump) habar nu are despre ce naiba vorbeşte”, a completat preşedintele democrat.

Totuşi, Trump a respins iniţiativa prezentată în urmă cu două săptămâni de Putin pentru o pace negociată cu Ucraina, în care liderul de la Kremlin a cerut retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia (provinciile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson) şi renunţarea de către Ucraina la aspiraţia de aderare la NATO, ca pas premergător reluării negocierilor între Moscova şi Kiev pe baza acordului nefinalizat la tratativele desfăşurate în martie-aprilie 2022 la Istanbul.
Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *