• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Turistă ucisă de vaci în Alpii austrieci

Jun 28, 2024

O excursionistă în vârstă de 40 de ani din Alpii austrieci şi-a pierdut viaţa după ce a căzut victimă atacului unei turme de vaci, iar cele două fiice ale sale au fost rănite în urma acestui incident rar, a anunţat Poliţia austriacă, citată de AFP.

Femeia, originară din regiune, se afla în excursie, miercuri, cu ocazia zilei sale de naştere, în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, în Alpii austrieci. Împreună cu ea, la momentul în care a avut loc atacul, se aflau și doi câini de talie mică,.

Salvatorii i-au avertizat încă o dată pe excursionişti asupra pericolelor asociate cu prezenţa câinilor. „Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, îşi apără viţeii” dacă percep o ameninţare, au insistat ei.

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani, au reuşit să scape şi au chemat ajutoare. Ele au fost transportate la spital cu elicopterul şi au fost audiate pentru scurt timp de anchetatori.

„Circumstanţele tragediei urmează să fie clarificate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În 2017, o femeie din Austria care se plimba împreună cu un prieten şi cu câinii, în Tirol şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.

Trei ani mai târziu, în aceeaşi regiune, o turistă germană în vârstă de 45 de ani care se plimba cu câinele ei a murit călcată în picioare de o turmă. Incidentul a provocat o vie emoţie în Austria şi a stârnit îngrijorare în rândul fermierilor. Proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei deoarece nu a împrejmuit păşunea. O hotărâre judecătorească ulterioară a găsit-o, însă, responsabilă şi pe turistă, valoarea despăgubirilor fiind redusă la jumătate.

Ca urmare, guvernul a publicat „un ghid de conduită” pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanţa faţă de turme şi să ţină în lesă câinii, care trebuie eliberaţi în cazul unui atac.

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *