• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tragedie pe aeroportul din New Delhi. Cel puțin un mort și opt răniți, după ce s-a prăbușit o parte din acoperiș

Jun 28, 2024

Un acoperiș s-a prăbușit pe principalul aeroport din capitala Indiei, New Delhi, din cauza ploilor abundente. În urma celor întâmplate, cel puțin o persoană a fost ucisă, în timp ce alte opt au suferit răni grave. Un terminal întreg a fost evacuat.

Incident în New Delhi

Acoperișul din zona plecări a terminalului 1 de la Aeroportul Internațional din New Delhi s-a prăbușit la primele ore ale dimineții, au transmis reprezentanții aeroportului. Incidentul s-a produs ca urmare a ploilor abundente și a vântului puternic care au afectat capitala Indiei în ultimele ore.

O parte din acoperiș s-a prăbușit peste mai multe mașini, inclusiv taxiuri, zdrobindu-le sub greutatea tablei și grinzilor de susținere. Din păcate, cel puțin un om și-a pierdut viața, iar opt persoane au fost rănite. Răniții au fost transportați de urgență la spital, iar operațiunea de salvare a fost finalizată.

Incidentul s-a petrecut în zorii zilei într-una dintre cele mai aglomerate zone ale aeroportului internațional, care deservește capitala Indiei. Ca urmare a acestui eveniment nefericit, toate decolările de la terminalul pentru operatorii low-cost IndiGo și SpiceJet au fost anulate până la ora 2 p.m. (08.30 GMT), conform unui comunicat oficial.

Imaginile difuzate de presă arată cum apa curge prin acoperișul prăbușit, în timp ce un taxi este blocat sub un stâlp. Ploaia continuă să cadă în zonă, provocând inundații pe străzi și blocând traficul.

”Sunt înregistrate persoane rănite şi echipajele de urgenţă intervin pentru a asigura asistenţă şi ajutor medical celor afectaţi”, se arată într-un comunicat al aeroportului, postat pe X.

 

Potrivit platformei de urmărire a zborurilor Flightradar24, cel puțin 10 zboruri au fost anulate și 40 au fost întârziate. Aeroportul Internațional din New Delhi este unul dintre cele mai aglomerate din lume, iar acest incident a perturbat semnificativ activitatea aeroportuară și traficul din zonă.

„Există persoane rănite, iar serviciile de urgență lucrează să ofere toată asistența necesară și îngrijiri medicale celor afectați”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții aeroportului.

Autoritățile aeroportuare colaborează cu echipele de intervenție pentru a gestiona situația și pentru a repara daunele cauzate de prăbușirea acoperișului. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice statusul zborurilor lor înainte de a se deplasa la aeroport și să urmeze indicațiile personalului de securitate pentru a asigura siguranța tuturor celor prezenți.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *