• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Scandal la Evaluarea Națională: Dosar penal, după ce subiectele la proba de matematică au apărut în spațiul public

Jun 28, 2024

Proba la Matematică de la Evaluarea Națională a fost nelipsită de incidente grave. Polițiștii au deschis un dosar penal după ce subiectele au apărut în spațiul public.

Conform IPJ Gorj, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au intervenit după ce au fost sesizați că la o unitate școlară din Târgu Jiu un incident ar fi avut loc în timpul desfășurării probei scrise la matematică, la Evaluarea Națională.

În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au constatat că subiectele de la matematică au apărut în spațiul public, fiind transmise de la un centru de evaluare din municipiul Târgu Jiu.

În acest context, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică au apărut în presă după ora 10, în timp ce proba era încă în desfășurare. Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, a confirmat pentru Edupedu.ro că o echipă de inspectori s-a deplasat la centrul respectiv pentru a clarifica situația.

Subiectele erau însemnate cu numărul centrului de examinare respectiv.

“S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat (…) se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

“Când am luat imediat legătura cu cu cei care sunt în comisia județeană, deja se deplasau către centrul respectiv. S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat și presupun, dacă se verifică și se verifică, din moment ce există documentul respectiv, în spațiul public se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală.

Asta n-avem de unde să știm în momentul acesta. Nu știu dacă Inspectoratul Școlar în momentul acesta a sesizat poliția. Cu siguranță e un incident regretabil pe care niciun om care lucrează în sistemul de educație nu și-l dorește. Vedem mai exact cum stau lucrurile, ce putem să vă spunem, cu siguranță, cei care au greșit vor plăti”, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *