• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Miron Mitrea, fost ministru PSD, în proces cu secretarul Camerei Deputaților la Curtea de Apel Constanța

Jun 28, 2024

Fostul ministru al transporturilor în guvernul Adrian Năstase, deputatul și vicepreședintele PSD Miron Mitrea, a înregistrat pe 26 iunie 2023 un dosar la Curtea de Apel Constanța împotriva Camerei Deputaților.

Dosarul cu numărul unic 5462/118/2023 se află pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal și are ca obiect anularea unui act administrativ – Obligaţia de a face – Pretenţii – Ordinul nr. 1371/03.07.2023.

Pârâții în acest dosar sunt Parlamentul României – Camera Deputaților și Secretarul General al Camerei Deputaților.

Instanța nu a stabilit încă un termen pentru judecarea dosarului.

La fond, Tribunalul Constanța și-a declinat competența pentru soluționarea cauzei în materie de asigurări sociale la termenul din 17 ianuarie 2023.

Iată soluția magistraților pe scurt: „Declină soluţionarea cauzei. Dosar nr.5462/118/2023 HOT. Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Constanţa. Dispune trimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti-Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, spre competentă soluţionare. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 17.01.2024”.

Miron Mitrea s-a remarcat inițial ca lider de sindicat. Pe atunci inginer, el a fondat prima confederație sindicală de după 1989, CNSLR Frăția, și a fost liderul acesteia până la mijlocul anilor ’90.

Din acest sindicat a derivat Partidul Solidarității Sociale, care ulterior a fost absorbit de PDSR, acum PSD. Această tranziție l-a propulsat pe Mitrea în politică, devenind unul dintre liderii celui mai influent partid politic post-comunist.

Născut la 8 august 1956, în Sighișoara, Mitrea s-a mutat cu familia la București la vârsta de opt ani. A urmat liceul „Dr. Petru Groza” și a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Politehnicii din București, specializându-se în Autovehicule Rutiere.

Și-a început cariera ca stagiar la SUGTC Constanța (Stația de Utilaj Greu), după care s-a transferat la București. Între 1983 și 1989 a fost șef de atelier la IUGC (Întreprinderea de Utilaj Greu pentru Construcții), Autobaza București.

În ianuarie 1990, Mitrea a fondat Sindicatul Liber al Șoferilor și Confederația Sindicală „Frăția”. După fuziunea cu centrala sindicală CNSLR în 1993, Mitrea a devenit președinte executiv al CNSLR – „Frăția”.

Tot în 1993, Mitrea a înființat Partidul Solidarității Sociale, un partid politic al sindicaliștilor. După un an ca lider al formațiunii, Mitrea a decis să se înscrie în PDSR. În 1995, a intrat în conducerea centrală a social-democraților ca vicepreședinte. În perioada 2000-2004 a ocupat funcția de ministru al Transporturilor.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *