• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Japonia: 80 de decese potențial legate de suplimente alimentare

Jun 28, 2024

De câteva luni, în Japonia, este un scandal pus pe seama unor suplimente alimentare, produse de compania japoneză Kobayashi Pharmaceutical, despre care se crede că ar fi cauza a 80 de decese.

Compania Kobayashi Pharmaceutical a anunțat vineri că examinează cazurile a 76 de decese, potențial legate de suplimentele alimentare anti-colesterol care conțin drojdie de orez roșu.

Anterior, în luna parilie, pe această temă, Kobayashi Pharmaceutical a raportat cinci decese potențial legate de produsele sale, care de atunci au fost retrase de pe piață. Acest număr inițial a fost redus de atunci la patru. Prin urmare, totalul provizoriu al deceselor suspecte în acest caz este 80.

Substanță toxică

Compania a comunicat pe acest subiect abia după jumătatea lunii martie, anunțând retragerea a trei game de produse, deși primise un prim raport îngrijorător de la un medic, încă din 5 ianuarie. La sfârșitul lunii martie, compania a declarat că a identificat acidul puberulic, o substanță toxică produsă în mod natural de mucegai, în loturile de produse retrase.

Multe persoane, care au folosit aceste suplimente alimentare  ce păreau să provoace probleme cu rinichii, au fost de asemenea internate. „Chiar dacă cauza directă a spitalizării sau a decesului nu este o boală renală, a devenit clar că, în anumite cazuri, consumul produselor suspecte a avut repercusiuni ”indirect” dăunătore asupra stării de sănătate a oamenilor, potrivit unui comunicat de presă al Kobayashi Pharmaceutical.

Compania și autoritățile sanitare din Japonia se străduie acum să înțeleagă cu precizie de ce și cum acest scandal medical  s-a produs și a luat o asemenea amploare.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *