• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Incident șocant în Alpii Austrieci! Turistă ucisă, chiar de ziua ei, de o turmă de vaci. Ce a provocat tragicul eveniment

Jun 28, 2024

O excursioniștă de 40 de ani și-a pierdut viața după ce a fost atacată de o turmă de vaci în Alpii Austrieci, în timp ce fiicele sale de două vârste au fost rănite în urma acestui incident rar.

Femeia, originară din regiune, se afla în excursie, miercuri, cu ocazia zilei sale de naştere, în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, împreună cu doi câini de talie mică, la momentul la care a avut loc atacul.

Salvatorii i-au avertizat încă o dată pe excursionişti asupra pericolelor asociate cu prezenţa câinilor. “Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, îşi apără viţeii” dacă percep o ameninţare, au insistat ei, citaţi de agenţia de presă APA.

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani, au reuşit să scape şi au chemat ajutoare. Ele au fost transportate la spital cu elicopterul şi au fost audiate pentru scurt timp de anchetatori.

Guvernul a publicat “un ghid de conduită” pentru excursionişti

“Circumstanţele (tragediei) urmează să fie clarificate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În 2017, o femeie din Austria care se plimba împreună cu un prieten şi cu câinii în Tirol şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.

Trei ani mai târziu, în aceeaşi regiune, o turistă germană în vârstă de 45 de ani care se plimba cu câinele ei a murit călcată în picioare de o turmă. Incidentul a provocat o vie emoţie în Austria şi a stârnit îngrijorare în rândul fermierilor. Proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei deoarece nu a împrejmuit păşunea. O hotărâre judecătorească ulterioară a găsit-o, însă, responsabilă şi pe turistă, valoarea despăgubirilor fiind redusă la jumătate, scrie Agerpres.

Ca urmare, guvernul a publicat “un ghid de conduită” pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanţa faţă de turme şi să ţină în lesă câinii, care trebuie eliberaţi în cazul unui atac.
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *