• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Fermierul Dănuț Andruș din Botoșani își scoate la vânzare producția de lapte și animalele din cauza concurenței neloiale

Jun 28, 2024

Dănuț Andruș, un cunoscut fermier din Botoșani, a anunțat că își scoate la vânzare toată producția de lapte, inclusiv aproximativ 600 de capete de oi și capre selecționate pentru producția de lapte, și o instalație de muls cu 24 de posturi pentru oi. Anunțul a fost făcut public printr-o postare în care fermierul menționează că detalii suplimentare pot fi oferite în privat.

Într-o declarație exclusivă pentru Ziarul Puterea, Andruș a explicat motivele care l-au determinat să ia această decizie dificilă: „Lipsa pieței de desfacere, concurența neloială cu produse contrafăcute la prețuri foarte mici, creșterea salariilor minime și lipsa forței de muncă.”

Această decizie reflectă dificultățile cu care se confruntă fermierii din România, subliniind provocările majore din sectorul zootehnic. Concurența neloială și lipsa unei piețe de desfacere stabile fac dificilă menținerea afacerilor agricole, iar creșterea costurilor cu forța de muncă adaugă presiune suplimentară asupra fermierilor locali.

Decizia lui Dănuț Andruș de a părăsi această nișă a zootehniei este un semnal de alarmă pentru autoritățile și organizațiile din domeniu, care trebuie să găsească soluții pentru a sprijini fermierii și a asigura sustenabilitatea acestui sector vital.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *