• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CNAIR: Rovinieta poate fi plătită prin Ghiseul.ro începând din luna aceasta

Jun 28, 2024

Șoferii din România vor putea achiziţiona, începând de joi, rovinieta şi de pe www.ghiseul.ro, unde plata se face doar cu cardul bancar. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru a plăti rovinieta, utilizatorii trebuie să aibă un cont activ pe platforma Ghiseul.ro şi să urmeze paşii indicaţi pe site pentru efectuarea plăţii. Această facilitate va permite o gestionare mai uşoară a plăţilor şi va reduce timpul necesar pentru achitarea tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere.

„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi că începând de astăzi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care deţin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menţionat”, a transmis compania.

Citește și: Rovinieta 2024: Noile tarife și perioade de valabiliate intră în vigoare de azi

Ce este rovinieta?

Rovinieta sau taxa de drum este o convenție de taxare a șoferilor impusă de Uniunea Europeană. Aceasta se aplică doar pe teritoriul României și trebuie plătită de toți conducătorii auto pentru a putea avea dreptul să circule pe drumurile naționale din afara orașelor sau în intravilanul reședințelor de județ și al municipiilor.

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *