• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

România trăiește pe împrumut! Cât datorează fiecare român

Apr 3, 2024

Guvernul României se va împrumuta 7 miliarde de lei, bani pe care îi va folosi la plata pensiilor, a dobânzilor și a majorărilor salariale! Vezi cât va plăti fiecare român doar pentru luna aprilie!

România se pare că a ajuns să trăiască din împrumut! Cel puțin așa spun datele oficiale, care arată că Guvernul se va împrumuta în luna aprilie nu mai puțin de 7 miliarde de lei, doar pentru a plăti pensiile, dobânzile și majorările salariale promise. Cu cât va fi taxat fiecare român, doar pentru luna aprilie? Ei bine suma este una constistentă.

România trăiește pe împrumut

Dar de unde vin banii? Ei bine, Ministerul Finanțelor a planificat, în luna aprilie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 780 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Chiar dacă statul român se împrumută, cei care vor plăti vor fi tot românii. Cele aproximativ 7 miliarde de lei pe care statul le împrumută în luna aprilie îndatorează fiecare salariat român cu aproximativ 1400 de euro.

Și bani trebuie din ce în ce mai mulți. În aprilie, suma a fost cu 260 milioane de lei mai mare față de cea care a fost programată în martie 2024. Datoria externă brută a României a crescut, în 2023, cu 17% față de 2022. Ceea ce înseamnă 1.315 euro pentru fiecare român, care se adaugă la datoriile făcute anii trecuți, care erau de 7.500 de euro, la sfârșitul lui 2022. În 2024, românii au intrat cu o datorie – făcută de stat – de 8.815 euro, însă suntem de-abia la începutul anului.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *