• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Operațiune DIICOT la Vama Giurgiu: Aproape un kilogram de cocaină descoperit în mașina unui român venit din Bulgaria

Feb 3, 2024

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au desfășurat cu succes o operațiune la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde au descoperit și reținut un bărbat care transporta ilegal aproape un kilogram de cocaină. Fapta a avut loc în data de 1 februarie 2024, când individul se pregătea să intre în România din Bulgaria.

Conform informațiilor furnizate de DIICOT, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. Cocaina, cu o greutate de peste 850 de grame, era ascunsă în interiorul autoturismului pe care îl conducea.

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu Rutier au interceptat mașina și au descoperit stupefiantele în timpul controlului de rutină. Ulterior, procurorii DIICOT au solicitat reținerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore și au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București pentru propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Operațiunea a fost realizată în colaborare strânsă cu polițiștii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Ancheta are în vedere continuarea investigațiilor și asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, iar bărbatul riscă acum consecințe grave pentru infracțiunile sale legate de traficul de droguri de mare risc.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *