• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cauza exploziei de la Crevedia: Un nor de gaze de 40 de metri

Feb 3, 2024

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a stabilit cauza exploziei de la Crevedia.

Explozia de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, a fost elucidată de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani. La sfârșitul lunii august 2023, o explozie violentă a avut loc la această stație, soldată cu pierderea a șase vieți și rănirea a peste 50 de oameni, în principal pompieri care intervin la stingerea incendiului.

Conform raportului elaborat de specialiști, incendiul a fost provocat de un nor de gaze care s-a format pe o rază de aproximativ 40 de metri în jurul stației GPL, inclusiv deasupra clădirii. Transvazarea GPL-ului s-a realizat folosind dispozitive neadecvate, transferând gazul dintr-o cisternă mare într-una mică.

Deși cauza exactă a izbucnirii flăcărilor nu a putut fi determinată cu certitudine, specialiștii au identificat mai multe posibilități, inclusiv surse electrice, termice, mecanice, foc deschis sau electrostatice. Explozia putea fi declanșată chiar și de o țigară aprinsă sau de o scânteie.

În urma exploziei, casele din zonă au fost puternic afectate, iar răniții au fost transportați la spitale din București și din alte țări. Tragedia de la stația GPL din Crevedia a lăsat o amprentă profundă în comunitate și a adus în atenția publicului importanța respectării normelor stricte de securitate în astfel de situații sensibile.

 

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *