• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Surpriza din statisticile Poliției: România a înregistrat cel mai mic număr de morţi în accidente rutiere din ultimii 10 ani

Sep 11, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Numărul accidentelor rutiere grave, al deceselor soldate şi al răniţilor de la începutul anului şi până în prezent este cel mai mic din ultimii 10 ani, dar, deşi statistica are cifre în scădere, dramele petrecute pe drumurile din ţară au un impact deosebit de fiecare dată, a afirmat, duminică, adjunctul Direcţiei Rutiere din IGPR, comisar-şef de poliţie Ioniţă Valentin, conform Agerpres.

El a precizat că de la începutul anului până în prezent, la nivel naţional, au fost înregistrate 2.926 de accidente grave, soldate cu decesul a 980 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.286. Comparativ cu perioada similară a anului 2022, au fost înregistrate cu 131 mai puţine accidente, cu 98 mai puţine persoane decedate şi cu 122 mai puţine persoane rănite grav.

“Valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a spus Ioniţă Valentin.

 

Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere a atras atenţia că respectarea regulilor de circulaţie de către toţi cetăţenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, indisciplina bicicliştilor şi neacordarea priorităţii de trecere.

Pedepse mai aspre

El a mai amintit că, începând cu luna iulie a acestui an, a fost modificată legislaţia în domeniul rutier.

“Astfel, persoana care conduce un autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără permis şi comite un accident de circulaţie, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri, ca urmare a modificării Codului penal. Această modificare legislativă a fost adusă la cunoştinţa participanţilor la trafic în mod direct de către poliţiştii rutieri, de la prevenire şi specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog, urmând ca acţiunile de informare să continue în cadrul Campaniei organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, a mai punctat Ioniţă.
sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *