• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski spune că moartea lui Prigojin demonstrează că este imposibil să ai încredere într-un acord cu Putin

Sep 9, 2023

Președintele Ucrainei spune că exemplul lui Evgheni Prigojin, liderul mercenar rus care a murit într-un accident de avion luna trecută, arată ce se întâmplă atunci când încerci să faci o înțelegere cu președintele rus Vladimir Putin, conform Mediafax.

Contraofensiva ucraineană de până acum a avut ca rezultat doar câștiguri modeste, dar Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că a respins sugestiile potrivit cărora a venit timpul să negocieze pacea cu Kremlinul.

“Atunci când vrei să ai un compromis sau un dialog cu cineva, nu poți să o faci cu un mincinos”, a declarat Zelenski.

 

Sfârșitul liderului Wagner, la doar câteva săptămâni după ce a condus o revoltă împotriva modului în care Putin a gestionat războiul, a fost un avertisment de care trebuie să se țină cont, a sugerat Zelenski.

În timp ce Statele Unite și alți aliați cheie ai Ucrainei continuă să furnizeze arme Kievului, subliniind că nu există deocamdată condiții pentru a urmări o pace “dreaptă și durabilă”, alți câțiva lideri mondiali proeminenți, precum brazilianul Luiz Inácio Lula Da Silva, au pus pe seama Ucrainei sarcina de a pune capăt războiului.

Liderul ucrainean a indicat exemplele altor țări care au fost atacate de soldații ruși și care continuă să fie parțial ocupate de Moscova, ca sprijin pentru afirmațiile sale: “Ați văzut vreun compromis din partea lui Putin în alte probleme? Cu Georgia? Cu Moldova?” a întrebat retoric Zelenski.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *