• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se complică situația: o nouă dronă rusească a fost găsită pe teritoriul României

Sep 9, 2023

„Cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă”, spune purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, despre anunțul ministerului Apărării, potrivit căruia sâmbătă au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

„Este o nouă locație la o distanță destul de mare de prima locație. Deci, cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă, însă cu certitudine vom afla după ce se termină expertiza tehnică”, spune la Antena3 purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

El precizează că forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea acestor locații.

„Suntem în contact permanent și cu structurile aliate pe care le informăm în timp real cu privire la aceste situații”, adaugă Spînu.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, despre acest subiect.
Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a spus că au fost găsite bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească pe teritoriul României, afirma miercuri ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *