• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Guvernul francez condamnă Moscova pentru `simulacrul de alegeri` din Donbas și Crimeea

Sep 9, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Franţa a condamnat vineri “simulacrul de alegeri” organizate de Rusia în teritoriile Ucrainei pe care le ocupă de la invazia sa, precum şi în Peninsula Crimeea anexată, transmite AFP, conform Agerpres.

“Franţa condamnă ferm organizarea de către Rusia a unui simulacru de alegeri pe teritoriul ucrainean, şi în special în Republica autonomă Crimeea şi oraşul Sevastopol, precum şi în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson”, a reacţionat Ministerul de Externe.

Aceste “aşa-zise alegeri” sunt “lipsite de orice legitimitate şi au loc în teritorii pe care Rusia le ocupă ilegal”, a continuat Parisul într-un comunicat, subliniind că “nu va recunoaşte rezultatele acestora”.

 

De vineri până duminică, în Rusia au loc zeci de alegeri regionale şi municipale, în absenţa oricărei opoziţii, redusă la tăcere.

Autorităţile ruse organizează alegeri şi în teritoriile ucrainene ocupate, răspândite în cele patru regiuni a căror anexare Moscova o revendică de un an, precum şi în Crimeea, anexată din 2014.

Majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale, inclusiv aliaţi ai Rusiei, nu recunosc anexarea teritoriilor ucrainene.
Kievul, la rândul său, a denunţat ”pseudoalegerile” organizate de Rusia în teritoriile ucrainene ocupate, afirmând că ele sunt “lipsite de valoare” şi nu vor avea nicio implicaţie juridică, mai scrie AFP.
sursa:stiripesurse

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *