• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Guvernul a înființat 3.000 de noi posturi la stat într-o singură zi, în plină campanie de desființare a unor posturi bugetare

Sep 9, 2023

Guvernul Marcel Ciolacu a adoptat vineri o Hotărâre pentru suplimentarea numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat, măsura fiind „necesară pentru asigurarea resursei umane”, conform unui comunicat de presă al Executivului.

„Astfel, se suplimentează cu 3.000 numărul de posturi existent, din care 2.100 sunt posturi didactice de predare, iar 900 sunt posturi didactice auxiliare și nedidactice”, potrivit sursei citate.

  • Paradoxal, cele 3.000 de noi posturi înființate de Guvern apar în contextul în care coaliția de guvernare discută un amplu pachet de măsuri pentru menținerea sub control a cheltuielilor bugetare, una dintre variante fiind desființarea de posturi bugetare, inclusiv înjumătățirea numărului secretarilor de stat din ministere.

Conform Executivului, decizia are în vedere „asigurarea dreptului la educație al copiilor și integrarea unui număr cât mai mare de copii/elevi cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă”, precum și „nevoia de a dezvolta servicii de asistență psihopedagogică, orientare școlară, consiliere educațională și de sprijin”.
„După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Educației va repartiza, prin ordin, inspectoratelor școlare, numărul maxim de posturi finanțat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat”, a mai transmis Guvernul.

sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *