• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cele 8 reguli pentru o viață mai lungă folosite de un cardiolog în vârstă de 95 de ani

Sep 9, 2023

Un fost cardiolog din Osaka, Japonia, a ajuns la 95 de ani și dezvăluie cele 8 principii după care și-a trăit viața, potrivit CNBC.

1. O plimbare dimineața devreme

Fostul medic cardiolog este foarte matinal. Se trezește înainte de ora 5 dimineața și iese la o plimbare zilnică. De obicei merge cam 30 de minute și face cel puțin 7.000 de pași înainte de a se întoarce acasă.

2. Exerciții fizice personalizate

După plimbarea sa, el urmează o rutină de antrenament personalizată. Începe prin întinderi și apoi face o serie de exerciții de forță și echilibru, relatează CNBC. Exercițiile zilnice sunt alese în funcție de abilitățile și nevoile sale, pentru a se menține activ fără a-și suprasolicita corpul.

3. Evită izolarea socială

După ce termină antrenamentul, el scoate laptopul și se conectează pe Facebook și Instagram. Studiile au arătat că izolarea socială a persoanelor în vârstă duce la rate ridicate de singurătate, în special în rândul bărbaților mai în vârstă.

4. Scrie pe blog

Începând din 2014, el petrece câteva minute aproape în fiecare zi scriind gândurile, experiențele și concluziile sale pe un blog. A adunat până acum peste 1.000 de articole.

5. Pictează

Cardiologul japonez este un pictor pasionat. În fiecare zi își desenează autoportretul. Pe măsură ce conturează fiecare linie, umbre și detalii cu atenție, folosește timpul pentru a se cunoaște mai bine.

6. Grădinăritul, noua sa abilitate

În timpul pandemiei, bărbatul a început să practice grădinăritul după ce a fost inspirat de florile și plantele pe care le-a văzut în plimbările sale. Nu este niciodată prea târziu să înveți abilități noi.

7. Un pui de somn de câte ori simte nevoia

După exercițiile fizice, cardiologul se asigură că se oprește pentru un pui de somn de mai multe ori pe zi pentru a-și menține energia.

De obicei, își face prima siestă de jumătate de oră dimineața, în jurul orei 8 sau 9 dimineața, și adesea adoarme din nou după-amiază în timp ce citește.

8. Alege mâncare care îi face plăcere

Fiind o persoană foarte activă, bătrânul preferă să se bucure de fiecare plăcere a vieții, inclusive mâncatul. De aceea, la masă alege mâncărurile sale preferate: carne roșie, brânzeturi și vinuri fine. Totul cu moderație, însă.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *