• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

A început votul la alegerile organizate de Moscova în teritoriile ucrainene anexate. Rusia anunță un ‘interes imens’ al votanților

Sep 9, 2023

Regiunile ucrainene anexate de Rusia sunt pe primele locuri în ceea ce privește prezența la alegerile din Ziua unică de votare, iar republica populară Donețk a arătat cel mai bun rezultat al prezenței pe țară, a comunicat șeful Comitetului executiv central al partidului “Rusia Unită”, Aleksandr Sidiakin, însărcinat din partea partidului la alegerile în cele patru noi regiuni, conform Ria Novosti, scrie Rador.

Potrivit datelor sale, în republica populară Donețk și-au exprimat opțiunea aproape 60% dintre alegători, în regiunea Herson prezența la vot este de aproape 58,5%, în republica populară Luhansk – de aproape 43%, iar regiunea Zaporojie, potrivit datelor din seara de 8 septembie, depășise practic 38%.

“Interesul pentru scrutin este imens în toate regiunile. Mai mult, sunt prezenți oamenii de cele mai diferite vârste. Ei spun că își pun speranțele pe candidații lor, așteaptă schimbări în bine în componența Rusiei, mulțumesc pentru ajutorul acordat în reconstruirea orașelor și a satelor”, a spus Sidiakin.

 

“Pentru locuitori aceasta este o sărbătoare și, desigur, și o responsabilitate. În aceste zile ei îi stabilesc pe cei care se vor ocupa de dezvoltarea noilor regiuni, vor continua integrarea acestora, vor ajuta la aducerea tuturor normelor în conformitate cu normele rusești”, a subliniat Sidiakin și a adăugat că nu au fost depistate încălcări în timpul scrutinului.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *