• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

MApN raportează după atacurile ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: Nu au rezultat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional

Sep 7, 2023
0 0
Read Time:54 Second

Ministerul Apărării Naţionale transmite joi că tratează cu „vigilență sporită” atacurile executate de Federația Rusă asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, conform news.ro. după ce Izmail, Reni și Chilia Nouă au fost ținte ale dronelor ruse, iar resturile uneia dintre dronele distruse de apărarea antiaeriană ucraineană a ajuns și pe teritoriul român.

„Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real, prin structurile responsabile, situaţia din spaţiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor ruseşti. Din informaţiile obţinute prin sistemele electronice de supraveghere şi prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forţele Federaţiei Ruse”, transmite MApN.
În conformitate cu procedurile stabilite la nivelul MApN pentru astfel de situaţii, au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare.
„Ministerul Apărării Naţionale continuă să aplice măsuri de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian şi de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, conform planurilor naţionale şi aliate”, precizează instituţia.
Sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *