• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

‘Evitam să mai ies din casă, chiar și până în fața blocului!’ – Povestea unui pacient cu două boli grave ale inimii

Sep 7, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

„Chiar dacă ai un stil de viață echilibrat, la un moment dat tot ai nevoie de anumite… reparații!”. Așa își începe povestea Nicolae, un pacient diagnosticat cu două afecțiuni grave ale inimii – stenoză coronariană de trunchi comun, cu un risc ridicat de infarct, și stenoză aortică strânsă. La aceste două boli se asocia și o insuficiență renală. Netratate, astfel de afecțiuni duc la complicații severe, amenințătoare de viață.
Cu toate acestea, Nicolae a tot amânat tratamentul, care consta într-o intervenție chirurgicală. Asta, însă, până în momentul în care orice mic efort sau mișcare îl obosea foarte tare. Așa a decis că nu e momentul să mai aștepte.
„Eu am tot amânat această operație și deja fiecare efort făcut mă obosea peste măsură. Evitam să ies din casă, chiar și până în fața blocului. Apoi, și să traversez o încăpere din casă îmi părea un efort mare”, își amintește pacientul.

Astfel, la recomandarea medicului care îl monitoriza, a ajuns la SANADOR, unde a întâlnit-o pe Dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie, cu competență în cardiologie intervențională.

„Medicul meu mi-a recomandat să vin la SANADOR, mi-a spus că doar aici găsesc aparatură performantă și medici care să mă ajute să trec cu bine peste o astfel de operație. Auzisem de echipa medicală de la SANADOR, așa că m-am programat la consult și am venit fără nicio emoție. Pe Dr. Andrada Bogdan am cunoscut-o aici, înainte de intervenție. Mi-a dat încredere din primul moment”, mărturisește Nicolae.

Având în vedere complexitatea cazului și riscul operator ridicat pentru chirurgia cardiacă clasică, echipa de cardiologie intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR a optat pentru o intervenție minim invazivă. În cadrul aceleași intervenții s-a implantat un stent, pentru tratarea stenozei coronariene, și s-a realizat o implantare percutană, prin care stenoza aortică și-a găsit rezolvarea.

„Intervenția a decurs foarte bine. Când m-am trezit la Terapie Intensivă deja am simțit o energie de mult pierdută. Aproape că îmi venea să plec acasă de acolo, atât de bine mă simțeam. Abia așteptam să ies la plimbare! În plus, la SANADOR am găsit niște profesioniști, așa cum mi s-a spus, dar sunt și oameni de o calitate rară. Sunt foarte politicoși, au fost atenți la nevoile mele, empatici, zâmbitori. Doamnei Dr. Andrada Bogdan îi doresc să facă oamenii bine în continuare, așa cum a reușit cu mine!”, conchide pacientul cu zâmbetul pe buze.

La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate și investigații specifice pentru prevenția, diagnosticarea corectă și monitorizarea diferitelor afecțiuni cardiovasculare. Un diagnostic bine stabilit contribuie la luarea unor decizii terapeutice optime pentru fiecare caz în parte, indiferent de complexitatea acestora. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, intervențiile sunt realizate atât clasic, cu deschiderea sternului, cât și prin proceduri mai puțin invazive, în condiții de maximă siguranță. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, Departamentul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu echipamente ultraperformante, de ultimă generație, dar și cu echipe medicale foarte bine pregătite și cu vastă experiență în diagnosticul și tratamentul diferitelor boli ale inimii și ale vaselor de sânge.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *