• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Klaus Iohannis, despre comunicarea statului român în cazul resturilor de dronă: ‘O situație fluidă, cum spun experții, azi avem altă situație decât ieri’

Sep 6, 2023

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, că România a informat NATO cu privire la resturile descoperite lângă granița cu Ucraina și care ar putea proveni de la o dronă rusească.

„In situatia in care ne aflam, cu razboi la granita, avem o situatie fluida, cum spun expertii: azi avem alta situatie decat ieri.

Toata comunicarea noastra a fost facuta cu buna-credinta si in baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem face afirmatii care angajeaza statul roman in baza unor supozitii, trebuie sa avem dovezi pentru asta. Ministerul Apararii m-a informa cu buna credinta, sunt sigur, intre timp situatia s-a schimbat, au aparut astfel de piese.

Intre timp, am informat aliatii NATO. Ambasadorul nostru de la NATO a fost insarcinat sa-l informeze pe secretarul general, in al doilea rand sa informeze aliatii, lucru care s-a intamplat chiar in aceasta dimineata”, a declarat șeful statului.

Anterior, Iohannis a declarat că a fost informat de MApN cu privire la descoperirea în Plauru (Tulcea) a unor resturi care ar putea proveni de la drone, șeful statului precizând că România se bucură de cele mai puternice garanții de securitate din istoria sa.

sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *