• Tue. Sep 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Kelemen Hunor, mesaj dur pentru Guvern: ‘Statul să nu spună bazaconii’

Sep 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Kelemen Hunor, președintele UDMR, transmite doleanțele comunității maghiare în chestiuni precum Valea Uzului, imnul secuiesc, imobile ale bisericilor. Liderul UDMR critică dur poziția Guvernului pe marginea raportului Consiliului Europei referitor la minorități.

„Cel de-al cincilea raport al Consiliului Europei enumeră, în detaliu, problemele asupra cărora delegația UDMR a atras atenția experților în luna iunie a anului trecut, dar și cu alte ocazii. De asemenea, Guvernul României a adăugat comentariile sale la documentul privind punerea în aplicare a Convenției-cadru pentru protecția minorităților naționale în România, afirmând că drepturile colective duc la segregare, iar segregarea duce la conflicte.

Cu tot respectul, repetăm că statul ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor enumerate, pe aplicarea legii, și să nu spună bazaconii…”, scrieKelemen Hunor pe Facebook.

Liderul UDMR afirmă că identitatea comunității maghiare nu înseamnă segregare, ci o revendicare legitimă, iar probleme precum cimitirul militar din Valea Uzului sau restituirea imobilelor bisericilor așteaptă soluții.

„Drepturile minorităților naționale nu pot fi îndeplinite decât în comunitate! Identitatea unei comunități nu înseamnă segregare, ci o revendicare legitimă a maghiarilor din România. În raport se spune că actualul Codul Administrativ este un pas înapoi în ceea ce privește drepturile lingvistice, că dreptul de a folosi limba maternă nu este pus în practică, iar folosirea simbolurilor, cum ar fi imnul secuiesc la evenimentele sportive, este restricționată. Problema cimitirului militar din Valea Uzului, restituirea imobilelor bisericilor, inclusiv a Bibliotecii Batthyaneum-ului din Alba Iulia, toate așteaptă o soluție!”, mai scrie Kelemen Hunor.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *