• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Breaking! Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați

Sep 6, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Breaking! Patronii stației GPL d ela Crevedia au fost arestați

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea procurorilor și au decis arestarea patronilor stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea, și Cosmin Stângă.

Cei au fost la audieri atât marți seară, cât și miercuri dimineață, înainte de a junge în instanță, însă au refuzat să dea vreo declarație în fața anchetatorilor.
„În cursul zilei de azi (n. r. marți), în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform acestuia, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Din cercetările efectuate până în prezent reiese că, în perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, „în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (…), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița”.

Patronii stației GPL de la Crevedia, acolo unde au fost exploziile devastatoare soldate cu morți și zeci de răniți, au fost aduși cu mandat, marți, la Parchetul General.

Ionuț Doldurea și asociatul său au intrat la audieri, escortați de polițiștii de la DIC (Direcția de Investigații Criminale) a IGPR. Nici ei şi nici avocatul lor nu au făcutr declaraţii la intrarea în sediul instanţei.

Ionuţ Daniel Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a fost suspendat din PSD.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Numărul celor care au decedat în urma deflagraţiilor a ajuns la cinci.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *