• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Atenționare de călătorie pentru Grecia: Cod roșu pentru ciclonul Daniel

Sep 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Greciacă Serviciul local de Meteorologie (EMY), pe fondul intensificării efectelor ciclonului „Daniel”, a emis un nou cod roșu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor, până joi. Aversele însemnate cantitativ de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundații, scăderi bruște de temperatură – de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul țării, astfel:

Miercuri: ploi abundente și furtuni se vor înregistra în regiunile Epir, Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida și Viothia), Macedonia centrală (prefecturile Pieria, Imathia și Halkidiki) și Attica (în principal zona de sud și de coastă), estul și sudul peninsulei Peloponez, insula Evia, insula Creta, insulele Sporade și insulele Ciclade. Joi: sunt prognozate ploi abundente și furtuni în regiunile Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Fthiotida și Viothia), insula Evia și insulele Sporade.
Informațiile actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale de Meteorologie din R. Elenă (www.emy.gr). Secretariatul General al Protecției Civile din Grecia a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe, disponibil pe site-ul civilprotection.gov.gr
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.
Sursa:stiripesurse

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *