• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

O mare parte din pensiile românilor vor crește în următoarea perioadă. Anunțul vine de la șeful Casei de Pensii

May 16, 2023

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, vine cu vești bune pentru pensionari. Acesta promite că o mare parte din pensiile românilor vor crește în următoarea perioadă. Este vorba despre „înlăturarea inechităților și întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”.

”Evaluarea dosarelor de pensie este pe departe cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că această operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii.

Îmi fac timp de fiecare dată pentru a merge în teritoriu la casele de pensii pentru a analiza, de la firul ierbii, activitatea colegilor mei ținând cont și de faptul că în perioada următoare trebuie să finalizăm evaluarea dosarelor de pensie, fiind un proces complex care necesită mobilizare maximă și efort suplimentar din partea lucrătorilor din casele de pensii.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie aflate în plată este un proces ireversibil care va avea drept scop înlăturarea inechităților, întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”, a explicat Daniel Baciu.

Pensia comunitară

O altă prioritate a CNPP este reprezentată de deschiderea unui drept de pensie comunitară.

”Pensiile comunitare reprezintă și ele o prioritate a CNPP ținând cont de faptul că românii din afara granițelor sunt foarte numeroși, o parte dintre ei au ajuns la vârsta de pensionare și trebuie ajutați pentru a aplica la o pensie, acest schimb electronic de date ajutându-ne mult în vederea instrumentării dosarelor de pensie internaționale”, a scris Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, pe Facebook.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *