• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bănci amendate pentru practici înșelătoare: ING, OTP, BT, Raiffeisen, BCR, BRD, Unicredit, Alpha, Patria, First, Credite Europe Bank

May 16, 2023

11 bănci din România au fost amendate cu 550.000 lei de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), pentru practici înșelătoare de calcul al ratelor.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță, marți, că a verificat modul în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu și lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută, precum și dacă elementele prevăzute în condițiile contractuale respectă drepturile consumatorilor.

Cum acționau băncile?

Până în acest moment, au fost verificate 11 bănci din României, la care ANPC a identificat fapte contravenționale, respectiv practici comerciale înșelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor, prin faptul că, pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat și 75 % dobândă. Prin aceasta modalitate de calcul, consumatorii plpteau, de fapt, preponderent dobândă, informează Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *