• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucraina își poate pierde un aliat important în favoarea Rusiei

May 15, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Kievul își ia rămas bun de la un aliat important. Și asta din cauza faptului că, în câteva luni, în Slovacia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Partidul pro-rus Kurs-Social-Democrat (SMER) este considerat favorit. Despre posibilele rezultate ale votului și cum va afecta conflictul ucrainean urmează să aflăm în toamnă când vor fi alegerile.

Răsturnare de situație în relația SlovaciaUcraina

Presa occidentală prezice ascensiunea la putere în Slovacia a populiștilor de stânga din partidul SMER, condus de Robert Fico, care este numit versiunea locală a liderului maghiar Viktor Orban. Timp de zece ani, el a condus guvernul republicii Slovacia și s-a impus ca oponent al Statelor Unite și al Ucrainei. În același timp, jurnaliștii subliniază că o parte semnificativă a slovacilor doresc victoria Rusiei, percepând-o ca pe o luptă pentru dreptate.

În prezent, Slovacia este al doilea aliat al Ucrainei care furnizează avioane de luptă MiG-29, despre care Kremlinul spune că sunt cruciale pentru a respinge invazia Rusiei, intrată deja în al doilea an.

Dacă un partid pro-rus, precum SMER, ar câștiga alegerile în Slovacia, ar putea exista unele schimbări în politica externă a țării. În ceea ce privește alianța cu Ucraina, aceasta ar putea avea unele repercusiuni, deoarece partidele pro-ruse pot avea o perspectivă diferită asupra relațiilor cu Ucraina și pot fi mai deschise la o colaborare cu Rusia.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că politicile și alianțele internaționale sunt rezultatul unor negocieri complexe și depind de multe variabile. În general, schimbările majore în politica externă nu sunt adesea făcute rapid și fără consultări și deliberări ample.

Kievul nu va mai avea susținere

Dacă Bratislava își va schimba poziția din aliat în oponent, Kievul se va confrunta cu dificultăți în tranzitarea și repararea echipamentelor militare occidentale. În plus, problemele asociate cu excesul de produse agricole ucrainene se vor agrava.

Slovacia a predat recent 13 avioane MiG-29 Forțelor Armate ale Ucrainei, dar Fico consideră că aceasta este o greșeală. În opinia sa, nu este nevoie să se intervină în conflict.

Premierul Eduard Heger i-a oferit președintelui Zuzana Çaputová mai multe opțiuni pentru depășirea crizei politice care durează de câțiva ani. Niciuna nu a fost aprobată. S-a decis să se formeze un guvern interimar care va funcționa până la alegerile parlamentare anticipate programate pentru 30 septembrie.
Sursa:EVZ.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *