• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” începe pe 19 mai. Care sunt condițiile pentru a beneficia de bani de la stat

May 15, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Programul „Casa Verde” începe pe 19 mai. Care sunt condițiile pentru a beneficia de bani de la stat

Una dintre condițiile pentru a primi bani prin Programul Casa Verde Fotovoltaice ele este să aibă domiciliul în România, iar o altă condiție este aceea de a nu avea datorii la stat, printre altele. Conform unui anunț recent al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), persoanele fizice interesate să se înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice vor putea face asta începând din 19 mai și până în 26 iunie, în funcție de zona în care locuiesc.

Imobilul nu poate fi sub sechestru sau să aibă alte sarcini judiciare

Condițiile, potrivit ghidului de finanțare a programului, sunt următoarele:

  • solicitantul să aibă domiciliul în România;
  • să nu aibă obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local
  • să domicilieze la adresa unde se va implementa proiectul
  • să fie proprietar al imobilului-construcție pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară. În cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deservește construcția se amplasează pe teren, este proprietar/ deține un drept de folosință și asupra imobilului-teren, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară. Nu este eligibil solicitantul al cărui drept de proprietate asupra imobilului construcție și/ sau teren este înscris provizoriu în cartea funciară;
  • imobilul pe care se implementează proiectul să nu fie afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entități care desfășoară activități economice, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară. De asemenea, destinația construcției, așa cum reiese din extrasul de carte funciară, este doar pentru locuință sau anexe care o deservesc;
  • să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice și verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanțat.

Practic, în  cazul persoanelor fizice, se consideră eligibil proiectul care se implementează la adresa menționată ca domiciliu în cartea de identitate.
Nu este eligibil, dar fără a se limita la acest exemplu, imobilul cu proprietăți comune și proprietăți individuale, sub formă de bloc/ condominiu, cu mai mult de două apartamente.

Sursa:EVZ.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *