• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Presiuni în PNL ca Nicolae Ciucă să rămână în Guvern – De ce ar vrea premierul să rămână ‘la butoane’

May 15, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat luni că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, aceştia considerând că ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare şi că pentru partid, o astfel de poziţie a liderului PNL poate fi un avantaj.

„În Biroul Politic Naţional de mâine se va stabili mandatul cu care premierul va merge la negocierile din interiorul alianţei. În ceea ce priveşte viitoarea poziţie, nu există niciun secret că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier. Foarte mulţi dintre aceştia consideră că domnia sa ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare”, a declarat Ionuţ Stroe pentru News.ro, despre agenda şedinţei conducerii PNL de marţi.

Stroe a menţionat că „pentru partid, poate fi un avantaj prezenţa lui Nicolae Ciucă ca vicepremier în noul Executiv.

„Decizia aparţine premierului Ciucă, pentru că numai domnia sa poate evalua dinamica din coaliţie, de până acum şi locul din care ar putea lua deciziile cele mai bune pentru România şi evident şi pentru PNL”, a completat Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai afirmat că în momentul de faţă negocierile nu au început, însă după şedinţele conducerilor de marţi atât premierul Ciucă cât şi liderii celorlalte două partide vor avea mandat din partea partidelor pentru a demara aceste discuţii.

De ce ar vrea Ciucă să rămână în Guvern

Conducerile PNL şi PSD au fost convocate în şedinţă, marţi, înainte de rocada premierilor de la sfârşitul acestei luni. Se discută strategia privind protocolul coaliţiei dar şi cine vor fi titularii portofoliilor, în noul Executiv condus de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Înainte de şedinţa de marţi, liberalii se vor reuni şi într-o şedinţă informală, luni seara, la Vila Lac 1, pentru a pune la punct deciziile privind rotativa guvernamentală.

Unii lideri ai PNL sunt de părere că o rămânere a lui Ciucă în Guvern ar pune partidul în dificultate, pentru că ar exista o relație de subordonare față de viitorul premier Marcel Ciolacu. Astfel, poziția de președinte al Senatului ar fi mai avantajoasă, fiind a doua funcție în stat.

Pe de altă parte, Ciucă și mai mulți lideri PNL sunt de părere că premierul are nevoie să rămână în sfera guvernamentală pentru a-și contura profilul de prezidențiabil și a ține partidul în mână, în loc să fie exilat la Senat. O poziție în Guvern ar oferi un ascendent asupra liderilor de organizații și i-ar menține pârghiile concrete de putere în partid.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *