• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Programul de guvernare cu care PNL merge la negocieri cu PSD. Liberalii cer amânarea relaxării fiscale

May 14, 2023

PNL susține că nu este momentul ca taxele să fie reduse, deoarece este nevoie de bani la bugetul de stat, dar liberalii promit că ajutoarele pe care le primesc românii vor continua și anul viitor.

Programul de guvernare cu care PNL merge la negocieri cu PSD. Liberalii cer amânarea relaxării fiscale

Liberalii vor merge cu programul de guvernare la negocieri cu PSD, iar cei din PNL vor cere, printre altele, ca în programul de guvernare să prevadă că datoria publică pe termen mediu nu trebuie să depășească 60% din PIB.

PNL mai cere să nu fie luate măsuri de relaxare fiscală în această perioadă și vrea ca orice măsură care are impact bugetar trebuie să fie foarte bine cumpănită, potrivit Antena 3.

Liberalii mai vor să fie reformată taxarea veniturilor și proprietăților. Aici ar trebui să fie o creștere de taxe, asta spune PNRR. Vorbim însă de an electoral și se feresc să facă acest lucru.

Mai vor reducerea stimulentelor fiscale acordate în prezent, să fie lărgită baza de impozitare și să fie întărită administrația fiscală. Tot liberalii susțin că este nevoie să crească veniturile colectate de administrația fiscală cu cel puțin 2,5 puncte procentuale din PIB.

Totodată, liberalii vor ca 2% din PIB să fie alocat pentru infrastructura de transport până în 2030.

În ceea ce privește ajutoarele acordate românilor care sunt în subordinea MIPE, cei din PNL spun că trebuie să continue măsurile sociale și anul acesta:

– 1.400 de lei/sezon pentru plata facturilor la energie;

– șase tranșe de 50 de euro pentru vouchere de alimente, vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte;

– trusouri pentru copiii nou-născuți în familii dezavantajate;

Apar voucherele de reziliență, adică 2.000 de euro bani europeni pentru aparatură electrocasnică pentru eficiență energetică și alți 2.000 de euro pentru renovare de locuință.

În același program de guvernare al PNL mai este și un proiect ce se numește „Fabricat în România”. Acesta vorbește despre stimularea producției interne și a lanțurilor de aprovizionare. Vorbim de bani care s-ar acorda pe durata mai multor ani. Eligibile vor fi persoanele cu vârsta de 45 și peste 45 de ani și întreprinderile mici și mijlocii, iar ajutoarele de minimis să fie cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro pentru fiecare IMM.
sursa:romaniatv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *