• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Comandamentul European al Forțelor SUA: Drona americană doborâtă de ruși în Marea Neagră nu a fost recuperată

Mar 14, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Drona americană Reaper care s-a prăbușit după ce a fost lovită de un avion de vânătoare rusesc nu a fost recuperată în Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, potrivit CNN.

Într-o declarație anterioară, comandantul forțelor aeriene americane din Europa a declarat că drona a fost “lovită de un avion rusesc, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a MQ-9”, a declarat comandantul forțelor aeriene americane, generalul James Hecker.

Cum s-a prăbușit drona americană

STIRIPESURSE.RO a relatat anterior că un avion de luptă rusesc a forțat marți, deasupra Mării Negre, doborârea cu forța o dronă a Forțelor Aeriene americane, după ce a avariat elicea dronei americane MQ-9 Reaper.

Drona Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau deasupra apelor internaționale de deasupra Mării Negre când unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în fața dronei fără pilot și a aruncat combustibil în fața dronei fără pilot, potrivit oficialului.

Președintele Joe Biden a fost informat marți dimineață de consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre incident, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby. Oficialii americani intenționează să contacteze Rusia pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la incidentul cu drona, potrivit lui Kirby.

SUA vor continua să opereze deasupra Mării Negre și nu vor fi descurajate de interceptarea de către Rusia a unei drone în spațiul aerian internațional, a declarat marți un oficial de la Casa Albă.

“Dacă mesajul este că vor să ne descurajeze sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică la Consiliul de Securitate Națională, potrivit CNN.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *