• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski, pus la punct de premierul Georgiei: să nu se implice în politica Georgiei

Mar 13, 2023

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, i-a cerut duminică preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să nu intervină în situaţia politică din Georgia, după ce un val de protestea zguduit ţara săptămâna trecută, relatează Reuters, informează News.ro.

“Când o persoană care se află în război răspunde la acţiunea distructivă a câtorva mii de oameni aici, în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple ceva şi aici, să se schimbe”, a declarat Garibaşvili într-un interviu acordat televiziunii georgiene IMEDI.

În timpul protestelor împotriva unei legi privind “agenţii străini”, despre care criticii au spus că semnalează o schimbare autoritară în Georgia, Zelenski a mulţumit protestatarilor pentru că au fluturat steagul ucrainean, spunând că acest lucru arată respect şi a urat ţării un “succes democratic”.

Context

Parlamentul georgian a renunţat vineri la acest proiect de lege, despre care opozanţii au spus că a fost inspirat de o lege rusă din 2012, folosită pe scară largă pentru a reprima disidenţa în ultimul deceniu. Proiectul georgian risca să dăuneze încercării Georgiei de a strânge legăturile cu Europa.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *