• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prăbușirea pieței din SUA bubuie și la Bursa de Valori București – Topul companiilor care au picat

Mar 13, 2023

Cu 1% se deprecia indicele BET al Bursei de la Bucureşti în după-amiaza primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, tras în jos de evoluţiile înregistrate de Transgaz (-3,9%), Aquila (-3,6%), Transelectrica (-3,5%) și TTS (-2,6%), conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar, scrie Mediafax.

Care sunt companiile care s-a depreciat cel mai tare

Cu 1% se deprecia indicele BET al Bursei de la Bucureşti în după-amiaza primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, tras în jos de evoluţiile înregistrate de Transgaz (-3,9%), Aquila (-3,6%), Transelectrica (-3,5%), TTS (-2,6%), Electrica (-2,5%), Nuclearelectrica (-2,5%) şi Purcari (-2,4%), conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar.

La nivel european, indicele Stoxx 600 se deprecia cu 2,2%, în vreme ce Stoxx 600 Banks pierdea 5,7%. Indicele FTSE MIB al bursei milaneze era pe minus cu 3,9%, iar IBEX 35 din Madrid scădea cu 3,2%. La Frankfurt, DAX se deprecia cu 2,6%, urmat de un minus de 2,5% pe indicele francez CAC 40. FTSE 100 din Londra afişa un declin de 2,2%, potrivit MarketWatch.

În ritmul actual, acţiunile europene pot încheia cea mai slabă sesiune de trading de aproape trei luni, în vreme ce acţiunile bancare continuă să înregistreze scăderi chiar dacă autorităţile din Statele Unite au anunţat măsuri de urgenţă pentru a atenua temerile că deponenţii şi-ar retrage banii de la creditorii mai mici, ca urmare a prăbuşirii Silicon Valley Bank de săptămâna trecută. Evenimentul a trimis unde de şoc de-a lungul pieţelor financiare din întreaga lume, amintind de colapsul Lehman Brothers din 2007 şi startul crizei financiare globale din 2008.

De asemenea, oficialii americani au declarat ieri că au preluat controlul asupra Signature Bank, una dintre principalele bănci din SUA pentru companiile din industria crypto. Deponenţii băncii urmează să fie despăgubiţi.

„Investitorii încă sunt afectaţi de evenimentele din ultimele zile şi aşteaptă cu răsuflarea tăiată să vadă dacă repercusiunile din sectorul financiar se vor răsfrânge asupra altor sectoare şi vor crea o nouă serie de probleme”, spune grupul de servicii financiare Hargreaves Lansdown, citat de agenţia de ştiri Reuters.

Cu declinurile menţionate mai sus, indicii Stoxx 600 şi Stoxx 600 Banks se pregătesc de cele mai slabe evoluţii din decembrie 2022, respectiv de la declanşarea războiului ruso-ucrainean în februarie anul trecut.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *