• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rishi Sunak merge în SUA pentru a finaliza un acord de furnizare a unor submarine cu propulsie nucleară către Australia

Mar 12, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Premierul britanic Rishi Sunak va pleca duminică în SUA pentru a se întâlni cu președintele american Joe Biden și cu premierul australian Anthony Albanese, în vederea finalizarii detaliilor unui acord care vizează contracararea Chinei prin livrarea de submarine Australiei, scrie Rador.

Totodată, guvernul britanic va publica luni o actualizare a politicilor sale de securitate, apărare și externă, cunoscută sub numele de Integrated Review, în care va prezenta modul în care va acţiona într-o lume cu amenințări tot mai mari. De la ultima actualizare, din 2021, Rusia a invadat Ucraina și tensiunile cu China au luat amploare.

Autorităţile din Marea Britanie, SUA și Australia au anunțat planul AUKUS (Australia-Marea Britanie-SUA) în 2021, ca parte a eforturilor de a contracara prezenţa militară în creștere a Chinei în regiunea Indo-Pacific; în cursul întâlnirii de luni de la San Diego urmează să se decidă următorii etape ale furnizării de submarine cu propulsie nucleară către Australia.

Alianța AUKUS

Sunak a lăudat sâmbătă alianța AUKUS și a spus că astfel de parteneriate exemplifică politica Marii Britanii. “În vremuri tulburi, alianțele globale ale Regatului Unit sunt cea mai mare sursă de putere și securitate a noastră”, a spus el. “Voi călători în Statele Unite pentru a lansa următoarea etapă a programului de submarine nucleare AUKUS, un proiect care consolidează relaţiile cu cei mai apropiați aliați ai noștri și oferă securitate, tehnologie nouă și avantaj economic acasă”.

Conform acordului inițial AUKUS anunțat în 2021, SUA și Marea Britanie au convenit să ofere Australiei tehnologia pentru submarinele cu propulsie nucleară. Administraţia britanică au declarat că acordul, primul în baza căruia SUA și-a dezvăluit tehnologia de propulsie nucleară de când a făcut acest lucru cu Marea Britanie în anii ’50, va contribui la crearea de noi locuri de muncă în Marea Britanie și la stimularea creșterii economice.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *