July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Joe Biden nominalizează prima femeie ambasador al SUA la București

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Președintele american Joe Biden și-a anunțat vineri intenția de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Kathleen Kavalec este de peste 30 de ani în diplomație, a mai lucrat ca funcționar la Ambasada SUA din România și vorbește cinci limbi străine, printre care și româna, scrie digi24.ro

 

În prezent, Kathleen Kavalec este șefa Misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina, din 2019.

Înainte de aceasta, a fost secretar adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat american, din 2015, potrivit comunicatului Casei Albe.

Anterior, a fost directoarea Oficiului pentru cu Rusia (2014-2015) și adjunct al Misiunii SUA pe lângă UNESCO de la Paris (2010-2013).

Din funcția de coordonator adjunct pentru asistență la Biroul European (2009-2010) și de director pentru prevenirea conflictelor la Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucție și Stabiizare (2008-2009), ea a condus programe majore de asistență ale Statelor Unite.

A mai lucrat în România și vorbește cinci limbi străine
Kathleen Kavalec a mai lucrat în România, ca funcționar pentru afaceri culturale la Ambasada SUA de la București.

A fost, de asemenea, consilier politic la Ambasada SUA la Kiev și funcționar politic la Ambasada SUA de la Moscova.

La Washington, a lucrat ca funcționar la Oficiul pentru Afaceri Legislative și director în cadrul Oficiului Coordonator pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Născută în California, Kathleen Kavalec este licențiată în științe politice la Universitatea California și are un master în diplomație la Universitatea Georgetown din Washington.

Ea a primit numeroase distincții din partea Departamentului de Stat.

Vorbește română, spaniolă, portugheză, spaniolă și rusă, se mai arată în prezentarea făcută de Casa Albă, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..