June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lukaşenko: Minskul este dispus să discute despre posibilul tranzit al cerealelor din Ucraina prin Belarus

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, a transmis că va permite tranzitul cerealelor din Ucraina către porturile Mării Baltice, însă, va accepta doar dacă i se va permite să expedieze mărfuri originare din Belarus din aceste porturi, scrie news.ro

 

 

 

 

Subiectul a fost discutat, vineri, într-un apel telefonic între Lukaşenko şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit Belta.

”În prezent, toată lumea discută despre probleme de logistică… Bine, putem vorbi. Nu ne deranjează: aduceţi-le (n.r. cerealele) prin Belarus, dar trebuie să existe compromisuri”, a afirmat Likaşenko, potrivit cotidianului local Belarus Today.

Belarusul, un mare producător mondial de potasiu, a fost vizat de sancţiuni occidentale stricte din 2021, care i-au perturbat exporturile de îngrăşăminte prin porturile de la Marea Baltică.

Perturbarea exporturilor atât de cereale, cât şi de îngrăşăminte, este cauzată de ”politicile pe care Occidentul şi ţările bogate, în special Statele Unite, le urmăresc astăzi”, a invocat liderul belarus, citat de Belta.

La începutul acestei săptămâni, Guterres a avertizat că orice acord referitor la deblocarea transporturilor de mărfuri din regiune este încă departe de a fi agreat, deoarece negocierile sunt ”deosebit de complexe” pe fundalul interconexiunii subiectelor în discuţie, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..