June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Avioanele Canadei au fost nevoite să își schimbe traiectoria în apropierea spațiului aerian al Coreei de Nord pentru a evita coliziunea cu avioanele Chinei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Canada anunţă că avioanele sale au fost nevoite să îşi modifice traiectoria zborului în timp ce se aflau în spaţiul aerian internaţional din apropierea Coreei de Nord, pentru a evita coliziunile cu avioanele chineze, scrie news.ro

 

 

 

Canada a numit atitutinea Chinei ca fiind neprofesionistă şi cu un potenţial riscant.

Beijinul nu a comentat incidentele, despre care Ottawa susţine că sunt abordate pe cale diplomatică.

Ofieţerul de presă al forţelor armate canadiene, Dan Le Bouthillier, a declarat că incidentele au avut loc în timpul Operaţiunii Neon, care reprezintă contribuţia Canadei în aplicarea sancţiunilor Naţiunilor Unite împotriva Coreei de Nord.

El a precizat că ”în cadrul acestor interacţiuni”, Forţele Aeriene Chineze ”nu au respectat normele internaţionale de siguranţă aeriană”.

”Aceste interacţiuni sunt neprofesionale şi/sau pun în pericol siguranţa personalului” Forţelor Aeriene Canadiene, a mai subliniat Le Bouthillier.

Aeronava canadiană implicată – aeronava de patrulare maritimă CP-140 Aurora – a operat de la baza aeriană Kadena din Japonia între 26 aprilie şi 26 mai.

Le Bouthillier a adăugat că, în unele cazuri, echipajul canadian a simţit un risc ”suficient” de mare, astfel că a fost nevoit să îşi modifice rapid traseele de zbor în vederea evitării potenţialelor coliziuni. În plus, se pare că avioanele chineze erau suficient de aproape încât echipajele lor erau ”foarte clar vizibile”.

Bouthillier a mai spus că acest tip de incidente sunt din ce în ce mai frecvente.

Episoade similare din partea Beijingul au fost identificate în trecut de avioanele şi navele canadiene, americane şi alte state aliate care zboară în spaţiul aerian al Oceanului Pacific, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..