June 28, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

România colaborează cu Turcia pentru a demina Marea Neagră

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Turcia încearcă să ajute la luarea măsurilor de consolidare a încrederii între Rusia şi Ucraina, facilitarea ieșirii navelor care transportă cereale din zona de război şi înlăturarea minelor plasate în mare de Ucraina în regiunea orașului Odesa. Ministrul român al Apărării a anunțat că urmează să aibă discuții cu omolul său turc în acest sens, scrie stiripesurse.ro

„Porturile sunt blocate în Ucraina. Sunt sute de vase. La un moment dat rușii au aprobat un culoar, dar nu a plecart nimeni, pentru că se teme. Porturile sunt minate. Periodic se desprind mine. Ucraina cere să existe o forță internațională care să demineze zona”, a precizat Vasile Dîncu, la postul B1TV. „Acest statut al Mării Negre, unde navele străine nu pot sta mai mult de 2 săptămâni, mulți spunn și se întreabă dacă nu poate să devină o mare internațională”, a adăugat oficialul român.
ADVERTISING

 

„Noi nu avem capacitatea de a încărca navele. Nu putem încărca în acest ritm. Au fost scoase sute de vagoane confiscate de ANAF. Avem un adevărat blocaj. O să discut mâine cu ministrul Apărării din Turcia, inclusiv despre deminare. Noi patrulăm în larg, însă trebuie o convenție internațională în acest sens. Nu au fost desprinse toate minele din zona Ucrainei”, a concluzionat Dîncu.

 

sursa foto – tomisnews

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..